Winzip Senses

 

En film av Reza Hazare & Vanja Sandell Billström
2-kanal videoinstallation, 14 minuter loop, 2018.

Utställning: ”Shared History” på Färgfabriken 5 maj – 19 augusti, 2018.
Tävlingsfilm:  Uppsala Internationella Kortfilmsfestival, oktober 2018.

Likt en brevväxling skapar Vanja Sandell Billström och Reza Hazare en gemensam betraktelse med utgångspunkt i frågor om privilegium, ansvar och hur både minnen och kroppar deformeras av att leva under press, som en följd av stress och flykt.

– Vi blev inbjudna att delta i projektet Shared History arrangerad av Färgfabriken i Stockholm Som ett av resultaten av vårt nästan årslånga samarbete, visade vi videoverket ”Winzip Senses” i grupputställningen Shared History, på Färgfabriken i maj 2018. Under vår process har vi velat utforska våra erfarenheter av gemenskap och isolering och låta våra olika arbetsprocesser flätas samman.

Regi och medverkande: Reza Hazare & Vanja Sandell Billström
Kamera: Vanja Sandel Billström / Lucia Pagano
Ljudinspelning: Vanja Sandell Billström / Reza Hazare
Klipp och post-produktion: Vanja Sandell Billström
Översättning och språkgranskning: Maria Taubert och Maryam Adjam

Winzip Senses producerades i samarbete med Färgfabriken, som en del av projektet Shared History, samfinansierat av Creative Europe Programme of the European Union.

Reza Hazare (f. 1987 i Zahedan, Iran, bor och verkar i Stockholm) är utbildad vid the Visual Arts School of Tehran och Azerbaijan State Academy of Arts. Hazare arbetar främst med teckning, måleri och skulptur samt utforskar i sin konst bland annat det mänskliga psyket, historia och visuella traditioner. http://www.hazare.org