Diskret Matematik

Synopsis:
Ett trapphus, en sjukhus-kulvert, en nagelsalong, en badmintonhall, ett atrium i kontorsmiljö, en passage mellan två hus. Det pågår ett liv här. Det pågår ett liv där. Med fokus på de till synes obetydliga detaljerna kopplas fragmenten samman till ett möjligt utfall.

Inom matematiken används ordet diskret för att beskriva objekt som inte är kontinuerliga och existerar för sig själv. Diskret matematik tillämpas inom en rad olika områden som kryptering, databaser, spelteori, grafteori och algoritmer.

Titel: Diskret Matematik
Regi, foto, manus & klipp: Lucia Pagano & Vanja Sandell Billström
Genre, längd: Kort fiktion, 15 minuter.
Aspect ratio: 2.39:1
Ljud: Dolby Surround
Världspremiär: Göteborg filmfestival, januari 2024.

Medverkande: Elin Angeria, Alí Alarik, Billie Alarik, Felicia Askervall, Molly Björkman, Robert Björklund, Artem Christiansson, Sonya Ceklin Atas, Mathias Dahlquist, Sarah Degerhammar Bonk, Christian Drakenberg, Nadia Dunstan Rosencrantz, Peter Edling, Snizhana Evert, Annika Gerigoorian, Alessandra Greco, Omid Hazara, Sabina Khamoshi, Meysam Jafari, Bakary Jassey, Aaron Julin, Maha Kloub, Josefin Ljungman, Kasia Ochal, Simone Safiyari, Pascale Safiyari, Daniel Strand, Lisa Sundbom, Navid Vazha Afarin, Lydia Wålsten.
Producenter: Vanja Sandell Billström och Lucia Pagano
Exekutiv producent Ami-Ro Sköld, Onoma Productions AB
Ljuddesign: Ted Krotkiewski
Colorist: Annika Pehrson
Musik: N. Fatemi & M. Cheshmazar, Ted Krotkiewski.

Med stöd från Konstnärsnämnden, Helge Ax:son Johnsons fond och Tempo Sound Award.

Länk till utdrag ur filmen (1,5 min).

Regissörernas kommentar:
De senaste åren har vi iscensatt situationer och låtit de medverkande improvisera utifrån vissa givna förutsättningar. Genom att ta tillvara på de medverkandes verkliga erfarenheter har vi arbetat in dessa i bakgrundshistorien till de olika situationer vi förberett. Åskådaren får ta del av glimtar av olika pågående liv och fokus ligger på de små detaljerna som vid en första anblick kan uppfattas som disparata. Scenerna utspelar sig i passager, innanför glasväggar och i semi-offentliga rum, platser som befinner sig mellan det privata och det offentliga, som torg under tak och bakom glas.